събота, 27 юли 2013 г.

Добре дошли!

Добре дошли в поредния ми нов блог!
Напоследък пращам различни неща на различни хора, обяснявам различни неща на различни хора и като се замислих, реших, че е по-добре да събера всичко на едно място, може да послужи и на други.
Акцентът в този блог, поне в началото ще бъдат линкове към китайски филми и сериали, също така, представяне на различни китайски сайтове, които могат да бъдат от полза на изучаващите китайски език.
Ще Ви разказвам и за китайски актьори и изпълнители, на които съм попадала, без да имам претенцията за представителност.
Разбира се, ще си говорим и за лексика и граматика, но по-рядко.
Целта на този блог, в общи линии е, тъй като в началото, при докосването до нова и непозната култура е много трудна ориентацията и откриването на материали, които да съответстват на личния вкус на всеки,   да даде възможност на изучаващите китайски език все пак да получат някаква ориентация къде какво може да се гледа и от къде какво може да се свали, тъй като живата китайска реч е незаменима в процеса на обучение.
Разбира се, ако не изучавате китайски, но проявявате интерес към този аспект на китайската съвременна култура, този блог също може да ви бъде полезен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар